Ik nam een maand lang detox thee

Ik nam een maand lang detox thee

Stel je eens voor: een magisch drankje uit een levensfontein. Het smaakt heerlijk, kalmeert je stress, maakt je huid schoon en wist je vet. Slokje na slokje.

Dat is niet waar dit verhaal over gaat (maar een beetje).

Wat beweert detox thee precies te doen?

  • Ontgift uw lichaam van toxines (wat dat ook betekent)
  • Reinig je lichaam na te veel eten en / of alcohol
  • Bloat elimineren
  • Het watergewicht spoelen
  • Maak je huid schoon
  • Geef je duurzame energie

Eenvoudig gezegd, thee-detoxen claimen je lichaam te bevrijden van de gifstoffen die worden veroorzaakt door een opeenhoping van ongezond voedsel, alcohol en een aantal andere dingen die je lichaam niet gebruikt om goed te functioneren.

De theeën zijn mengsels van verschillende ingrediënten (groene thee, matcha, oolong, goji-bessen, enz.), Allemaal met indrukwekkende gezondheidsvoordelen, en het punt is dat de thee je duurzame energie verschaft en vervolgens gifstoffen uit je lichaam verwijdert. De meeste theeën worden ten minste eenmaal per dag ingenomen en sommige worden vergezeld door een extra dikke darmreiniger.

 

Detox thee

Waarom zijn er zoveel opties?

Wat ik je zal vertellen is dat er veel opties zijn voor deze fitnesstheeën. Ik heb veel onderzoek gedaan voordat ik er een had aangeschaft, dus mijn beste advies is om jezelf een lijst met beschikbare opties te maken, te bepalen wat je van de ervaring hoopt te winnen en vervolgens de specifieke ingrediënten voor jezelf onderzoeken.

Dit is het moraal van het verhaal: ze lijken allemaal erg op elkaar, maar het is belangrijk om je bewust te zijn van wat je persoonlijk in je eigen lichaam stopt. Disclaimer: wat voor iemand werkt, kan voor een ander anders werken – dus neem je onderzoek serieus.

Hieronder staan ​​de drie merken waar ik het meest serieus naar heb gekeken. Het zijn allemaal vergelijkbare tijdsperioden, vergelijkbare niveaus van betrokkenheid en ze beloven vergelijkbare resultaten. Sommige hebben slechts één thee per dag nodig, andere vereisen meer en alle ingrediënten variëren enigszins. Bekijk ze zelf:

Detox Thee 28-dagen, 24,95
Tastea 30 dagen detox, 26,95
Bootea 14 Day Teatox 14 Dagen, 27,99

Wat hoopte ik te bereiken?

Zoals ik al zei, is het belangrijk om je eigen doelen voor de ervaring te erkennen. Ik wilde persoonlijk een paar kilo rond mijn maag verliezen en een opgeblazen gevoel minimaliseren. Ik had aan het einde van mijn 28 dagen een reis gepland en ik wilde er absoluut uitzien in een badpak.

Het is belangrijk om op te merken dat ik niet geïnteresseerd was in, hopende op, of verwachtte dat er drastische veranderingen in mijn uiterlijk. Ik leid al een behoorlijk gezonde levensstijl: ik drink 80 oz. van water per dag, werk ik minstens 4-5 dagen per week, en ik doe mijn best om magere proteïnen en veel fruit en groenten te eten.

Zoals ik al zei, ik hou van eten, maar ik ben meestal goed in het houden van mijn verlangens met mate. Ik had geen “streefgewicht” en er waren geen cijfers die ik hoopte te veranderen (bloeddruk, gewicht, hartslag, etc.). Ik kan dit niet genoeg benadrukken: erken je eigen lichaam, zijn behoeften en zijn doelen voordat je een nieuw regime probeert. Een detox zou in uw leven moeten passen – u zou niet verwachten dat het uw lichaam ’s nachts zou veranderen.

 

Tastea

 

Mijn 28-daagse ervaring

Dag 1: Dus je zou je thee ’s ochtends vroeg (of voor een training) moeten drinken, maar ik heb mijn pakket pas ontvangen nadat ik thuis was gekomen (in de vroege avond). Omdat ik een slaaf ben van mijn eigen verlangen naar onmiddellijke bevrediging, zei ik “Schroef de regels!” En maakte ik mijn eerste beker recht en toen. Onmiddellijke observatie: het is eigenlijk best lekker. Ik beschouw mezelf helemaal niet als een theeconoom, dus ik was aangenaam verrast. Ik dacht niet dat het de aanbevolen toevoeging van honing nodig had.

Dag 2: Ik sprong uit bed, maakte mijn 2e kopje thee en ging toen over mijn dag. Naarmate de uren vorderden, werd ik echter ontmoedigd. De recensies die ik had gelezen en getuigenissen van vrienden hadden me verzekerd dat de thee heel snel zijn magie zou gaan bewerken, maar mijn maag voelde nog steeds volkomen normaal en gemiddeld. Omdat ik de perfecte combinatie ben van spontaan, zelfdestructief en optimistisch, ging ik door en maakte ik mezelf in 3 uur mijn 3 e beker (onthoud dat ik het gisteravond heb gedronken in plaats van het aanbevolen eerste ding in de -ochtend.).

Dag 3 : Toen ik mijn 5e beker in 3 dagen begon te maken, zei mijn beste vriend: “Ab, ik denk echt niet dat je zoveel van dit spul moet drinken. Waarom houd je je niet aan de aanbevolen hoeveelheid? “Ik antwoordde met” Het is gewoon TEA – wat is het ergste dat zou kunnen gebeuren? “Op dag 3 leerde ik het. Ik had besloten om tijdens mijn 28 dagen koffie op te geven, zowel als een manier om mijn gezond verstand en uitscheidingsysteem te redden en als een manier om mezelf uit mijn koffie-gewoonte te spenen. Dat was echt stom. Op dag 3 ervoer ik een gruwelijke cafeïne-hoofdpijn en een ruw geval van de spins. Ik was ook letterlijk uitgeput en voelde eindelijk de ~ gewenste effecten ~ van de detox (frequente uitstapjes naar de badkamer, om het zacht te zeggen), dus ik had te maken met een teveel aan dat bovenop mijn andere vreselijke bijwerkingen. Geef ik de thee de schuld? Niet eens een beetje. Ik geef mezelf de schuld dat ik te veel van het goede overstel. Vanaf dat moment besloot ik om de regels te volgen.

Dag 5: Nadat ik me aan de regels had gehouden, voelde ik me veel beter. Ik begon slechts één kopje per dag te drinken en ik begon te experimenteren met het tijdstip van de dag waarop ik het dronk. Op dag 5 probeerde ik de thee ongeveer een half uur vóór een training. Het maakte me absoluut niet zwaar en ik had een goede hoeveelheid energie terwijl ik rende.

Dag 7: Ik had een formeel evenement om naar toe te gaan op dag 7 en ik had een flowy jurk die allemaal uitgekozen was. Mijn vriend overtuigde me om op het laatste moment een veel strakkere jurk te proberen, en ik hou niet van je als ik zeg dat mijn maag in deze jurk vlakker aanvoelde dan in een lange tijd. Ik droeg uiteindelijk de strakkere jurk en voelde me ZEER zelfverzekerd (zie hieronder – ik ben degene aan de linkerkant!). Ben ik het aan de thee, mijn trainingsregime of mijn gezonde eetgewoonten verschuldigd? Waarschijnlijk een combinatie van alle drie (maar laten we realistisch zijn, ik had die ochtend net McDonald’s gehad, dus waarschijnlijk alleen de eerste twee).

 

BooTEA

Dag 14: Halverwege mijn detox bedacht ik eindelijk officieel wat voor mij en mijn lichaam werkt. Het plan: mijn standaard eerst-in-de-ochtend-kop koffie, dan een ijskoude versie van de thee om de hele dag met me te drinken. Ik drink het de hele dag door, en het is zowel verfrissend als hydraterend. Ik kan heel eerlijk zeggen dat ik me GEWELDIG voel. Ik heb geen spijsverteringsproblemen, ik voel me lichter tijdens het sporten in de sportschool en mijn maag is aanzienlijk minder opgeblazen en strakker.

Dag 18 : Dus dit is wat ik vandaag heb gegeten: een McDonald’s-ontbijtsandwich, een hash-brown van McDonald’s, een grote cola en twee donuts. Maakt mijn thee dit allemaal ongedaan? Echt niet. Heeft het mijn PMS-verlangens beteugeld? Echt niet. Ik ben nog steeds een mens, verdomme. Dag 18 was zwaar, maar het bewees dat geen thee me ervan kan weerhouden mezelf te zijn.

Dag 23: Ik word steeds gespannener als ik me realiseer dat de thee snel op is en nu vind ik voortdurend excuses om mijn maag te laten zien. Ik word opgewonden om dit weekend op het strand te pronken.

Dag 27: Ik vertrouw zwaar op de thee omdat ik een ongelukkig opgeblazen PMS-gevoel ervaar. Ik heb het gevoel dat het helpt, en ik vrees echt dat ik nog maar één beker over heb.

Dag 28: Eerlijkheid – Ik heb een aantal dagen vrij genomen. Ik ging weg voor het lange weekend, en ik overindulged in Mexicaans eten, wijnproeverijen en kersenijs. Toen ik thuiskwam, verzorgde ik een uitgeput lichaam en een slecht geval van bloat. De oplossing? Om mijn laatste kopje thee te drinken. Na het te hebben gedronken, ging ik verfrist en lichter in bed liggen en werd de volgende ochtend wakker voor een training en een dag terug op het werk.

De afhaalmaaltijden

Heeft de detox-thee mijn leven drastisch veranderd? Nee. Maar verminderde het de bloat, gaf ik wat nieuw zelfvertrouwen en voelde ik me geweldig in het proces? Ja. Als u op zoek bent naar een snelle oplossing om af te vallen, dan is dit niets voor u. Maar als u op zoek bent naar een heerlijke aanvulling op een consistent trainingsregime en een gezond dieet, dan is dit wel voor u. Verwacht niet dat de thee al het werk voor je doet, maar verwacht dat het met je werkt.